"Kapanpun, dimanapun kamu menganggap sesuatu itu adalah sebuah kenyataan dan kebenaran, dan kau sudah melekat akan kebenaran tersebut, maka saat kau diketuk oleh kebenaran yang sebenarnya, kau bahkan tidak membukakan pintu untuknya."

Siddharta Gautama

Kebenaran yang Palsu

¬†Seorang duda muda mempunyai seorang anak laki-laki berusia 5 tahun, dan dia sangat menyayangi anaknya. Suatu hari sang duda pergi ke luar desa tempat tinggalnya untuk urusan bisnis. Saat itu gerombolan bandit datang ke desa itu, mereka merampok dan membakar desa tersebut, mereka pergi dengan membawa harta dan juga anak si duda tersebut. Ketika sang duda kembali dan melihat apa yang terjadi di desa itu, sang duda pun menangis dan mengira bahwa jenazah anak kecil yang telah terbakar hangus di dekat rumahnya adalah anaknya. Maka dia pun membuat sebuah upacara kremasi dengan jenazah tersebut, dan mengambil abu sisa pembakaran itu untuk disimpan di dalam sebuah kantung cantik. Tetapi ternyata sang anak telah lolos dari gerombolan perampok tersebut, dan ketika sang anak pulang dan mengetuk pintu rumah, sang duda yang masih dalam keadaan berduka bertanya “Siapa??” sang anak menjawab, “ini aku ayah, aku telah pulang”. Sang duda mengira bahwa itu adalah anak-anak kecil yang mengoloknya, kemudian dia pun berteriak, “Pergi”. Sang anak yang berada diluar pun menangis, dan setelah beberapa saat, dia pergi meninggalkan desa itu. Sang duda dan anak pun tidak pernah bertemu kembali.

Ragu

Minggu UAS dan Minggu Ujian Praktek telah berhasil dilewati. Sekarang tinggal Minggu Ujian Sekolah dan akhirnya…. Ujian Nasional. Jantung gue berdebar kenceng banget saking nervesnya. Semua ini karena gue ngerasa belajar gue belum maksimal sementara Ujian Nasional udah di depan mata. Dan ada satu faktor lagi yang bikin gue resah, yaitu mantan guru les private gue yang udah enggak mau lagi ngajarin gue padahal doi udah kerja jadi guru les private gue dari gue jaman kelas enam SD.

Gue sempet ngirim message ke dia via Facebook, tapi semua pesan gue cuma di read dan lebih sadisnya gue di remove dari friend listnya di Facebook. Kecewa gue.

Gue inget beul, dulu dia yang gue buatin Facebook itu dan gue bantu ajarin cara upload fotonya. Enggak disangka, ternyata lewat Facebook itu beliau malah memutuskan tali silaturahmi dengan gue.

Bertahun-tahun gue kasih kepercayaan yang mendalam ke guru ini, tapi kenapa dengan teganya sekarang malah gue yang seolah di buang?

Padahal, dulu semasa dia ngajar di rumah gue, nyokap gue sering banget minjemin duit dan bantu kalo dia lagi susah.

Bagaikan kacang lupa kulitnya, sekarang kebaikan dari keluarga gue di lupakan begitu saja. Bener-bener kelewatan.

Gue udah kecewa berat. 

Sekarang terserah….

"Ya Allah, berikanlah hamba kemudahan…."

typostrate:


Female Calligrapher
Molly Jacques is not only a beatiful woman, she has also a beautiful sense for calligraphy and lettering. Practicing in Detroit ,Michigan she loves to illustrate letters and words for clients like the Wall Street Journal, Tiffany & Co., How Magazine and many more. While holding workshops and speaking at the AIGA she is one of the most famous faces in the typography world. We love the ornamental rafinesse and the soft feminine touch in her work. Enjoy it! 
Typostrate on: Facebook | Pinterest | Instagram | Tumblr
typostrate:


Female Calligrapher
Molly Jacques is not only a beatiful woman, she has also a beautiful sense for calligraphy and lettering. Practicing in Detroit ,Michigan she loves to illustrate letters and words for clients like the Wall Street Journal, Tiffany & Co., How Magazine and many more. While holding workshops and speaking at the AIGA she is one of the most famous faces in the typography world. We love the ornamental rafinesse and the soft feminine touch in her work. Enjoy it! 
Typostrate on: Facebook | Pinterest | Instagram | Tumblr
typostrate:


Female Calligrapher
Molly Jacques is not only a beatiful woman, she has also a beautiful sense for calligraphy and lettering. Practicing in Detroit ,Michigan she loves to illustrate letters and words for clients like the Wall Street Journal, Tiffany & Co., How Magazine and many more. While holding workshops and speaking at the AIGA she is one of the most famous faces in the typography world. We love the ornamental rafinesse and the soft feminine touch in her work. Enjoy it! 
Typostrate on: Facebook | Pinterest | Instagram | Tumblr
typostrate:


Female Calligrapher
Molly Jacques is not only a beatiful woman, she has also a beautiful sense for calligraphy and lettering. Practicing in Detroit ,Michigan she loves to illustrate letters and words for clients like the Wall Street Journal, Tiffany & Co., How Magazine and many more. While holding workshops and speaking at the AIGA she is one of the most famous faces in the typography world. We love the ornamental rafinesse and the soft feminine touch in her work. Enjoy it! 
Typostrate on: Facebook | Pinterest | Instagram | Tumblr
typostrate:


Female Calligrapher
Molly Jacques is not only a beatiful woman, she has also a beautiful sense for calligraphy and lettering. Practicing in Detroit ,Michigan she loves to illustrate letters and words for clients like the Wall Street Journal, Tiffany & Co., How Magazine and many more. While holding workshops and speaking at the AIGA she is one of the most famous faces in the typography world. We love the ornamental rafinesse and the soft feminine touch in her work. Enjoy it! 
Typostrate on: Facebook | Pinterest | Instagram | Tumblr
typostrate:


Female Calligrapher
Molly Jacques is not only a beatiful woman, she has also a beautiful sense for calligraphy and lettering. Practicing in Detroit ,Michigan she loves to illustrate letters and words for clients like the Wall Street Journal, Tiffany & Co., How Magazine and many more. While holding workshops and speaking at the AIGA she is one of the most famous faces in the typography world. We love the ornamental rafinesse and the soft feminine touch in her work. Enjoy it! 
Typostrate on: Facebook | Pinterest | Instagram | Tumblr
typostrate:


Female Calligrapher
Molly Jacques is not only a beatiful woman, she has also a beautiful sense for calligraphy and lettering. Practicing in Detroit ,Michigan she loves to illustrate letters and words for clients like the Wall Street Journal, Tiffany & Co., How Magazine and many more. While holding workshops and speaking at the AIGA she is one of the most famous faces in the typography world. We love the ornamental rafinesse and the soft feminine touch in her work. Enjoy it! 
Typostrate on: Facebook | Pinterest | Instagram | Tumblr
typostrate:


Female Calligrapher
Molly Jacques is not only a beatiful woman, she has also a beautiful sense for calligraphy and lettering. Practicing in Detroit ,Michigan she loves to illustrate letters and words for clients like the Wall Street Journal, Tiffany & Co., How Magazine and many more. While holding workshops and speaking at the AIGA she is one of the most famous faces in the typography world. We love the ornamental rafinesse and the soft feminine touch in her work. Enjoy it! 
Typostrate on: Facebook | Pinterest | Instagram | Tumblr
typostrate:


Female Calligrapher
Molly Jacques is not only a beatiful woman, she has also a beautiful sense for calligraphy and lettering. Practicing in Detroit ,Michigan she loves to illustrate letters and words for clients like the Wall Street Journal, Tiffany & Co., How Magazine and many more. While holding workshops and speaking at the AIGA she is one of the most famous faces in the typography world. We love the ornamental rafinesse and the soft feminine touch in her work. Enjoy it! 
Typostrate on: Facebook | Pinterest | Instagram | Tumblr
typostrate:


Female Calligrapher
Molly Jacques is not only a beatiful woman, she has also a beautiful sense for calligraphy and lettering. Practicing in Detroit ,Michigan she loves to illustrate letters and words for clients like the Wall Street Journal, Tiffany & Co., How Magazine and many more. While holding workshops and speaking at the AIGA she is one of the most famous faces in the typography world. We love the ornamental rafinesse and the soft feminine touch in her work. Enjoy it! 
Typostrate on: Facebook | Pinterest | Instagram | Tumblr

typostrate:

Female Calligrapher

Molly Jacques is not only a beatiful woman, she has also a beautiful sense for calligraphy and lettering. Practicing in Detroit ,Michigan she loves to illustrate letters and words for clients like the Wall Street Journal, Tiffany & Co., How Magazine and many more. While holding workshops and speaking at the AIGA she is one of the most famous faces in the typography world. We love the ornamental rafinesse and the soft feminine touch in her work. Enjoy it! 

Typostrate on: Facebook | Pinterest | Instagram | Tumblr